Vakioveikkaus

Linkit

Pelaa

Ohjelmat

YhteystiedotFreeware by TNB 2001

LinjaNauhuri
Ohjelma Internet lähetysten, CD:n, kasettien, LP-levyjen ja radio-ohjelmien nauhoittamiseen PC:llä.

LinjaNauhuri nauhoittaa ääntä WAV muodossa stereona ja HiFi laadulla. L'hteen' voi olla linjatulo, CD tai jokin Internet soitto-ohjelma. Valinnaisesti LinjaNauhuri voidaan laittaa vaihtamaan nauhoitettavaa tiedostoa aina kun kappale vaihtuu (on pieni tauko). Näin saat kunkin kappaleen nauhoitettua erikseen eli stripattua levyn. Tiedoston koko on noin 5.1MB per minuutti. Soitto painike soittaa viimeksi äänitetyn nauhoituksen. Voi myös antaa soitettavan kappaleen numeron käsin.

Ohjelman multimedia osuus on tehty kokonaan API ohjelmointina, esim äänenvoimakkuus näkyy jo ennen nauhoituksen alkua yms. kivaa. Kokoa vaivaiset 44kB, mutta se tarvitsee VB6 runtime kirjaston, joka yleensä on jo koneissa eikä sitä tule paketissa.

Lisäasetukset

Avaa lisäasetukset alareunan keskellä olevalla nuolella:

Jokainen nauhoituskerta juoksuttaa WAV tiedoston numeroa automaattisesti, ohjelman uudellen käynnistys aloittaa nauhoituksen ykkösestä, jolloin vanhat nauhoitukset tuhoutuvat.

Jos nauhoitusten toistokerrat on valittu suuremmaksi kuin yksi, ohjelma aloittaa uuden nauhoituksen välittömästi kun edellisen aika on tullut täyteen (tai tauko huomattu).

Jos valintaruutu "Nauhoita kappaleet erikseen" on ruksattuna niin ohjelma siirttyy seuraavaan nauhoitukseen /lopettaa, jos ohjelmassa on katkos tai nauhoitettava loppuu. Pieni "Nolla taso" arvo vaatii että kappaleiden välissä oleva tauko on täysin hiljainen, suuri peitto sallii kohinaa tauon aikana ja silti vaihto onnistuu mutta saattaa tapahtua turhaankin.

"Aseta nauhoitusaika" asettaa yksittäisen kappaleen nauhoituksen maksimiajan.

Kielisyys vaihdetaan kansallisuuslippua näpäyttämällä.

Seuraava/Next nappula vaihtaa nauhoitettavan tiedoston numeron, Seis/Stop pysäyttää nauhoituksen.

Mikäli aiot polttaa CDn, käytä tallennuslaatuna DC stereo.

Ohjelma valitsee C: ja D: levyistä sen, missä eniten vapaata ja tekee kansion \nauhat, johon tiedostot tallennetaan.

Virittäminen

Änenvoimakkuuden asettelu tehdään Windowsin Mixerillä, jonka saa auki oikean alareunan kaiutinta kaksoisnäpäyttämällä tai Control Panelista / Multimedia.

Valitse ensin Optioista Properties ja valitse Recordin (Asetukset/Ominaisuudet/Nauhoitus)

Nauhoitus valittuna (Recording Control):

Jos koneessasi ei näy äänenvoimakkuusmittaria, ei se tule näkyviin LinjaNauhurillakaan.

Nauhoitus äänikortin linjatulosta

Valitse pääikkunasta Line-In ja laita sen äänenvoimakkuus lähes maksimiin.

Tee muutama koenauhoitus ja asettele äänilähteen voimakkuus siten, että mittari näyttää maksimissaan 2/3 osaa.

Myötäkuuntelu : Voit kuunnella yhtäaikaa nauhoituksen kanssa asettamalla Volume Control näytössä Line-In valinnan päälle.

Nauhoitus Internetistä

Nauhoittaessasi Internetistä, laita Recording Control Näytössä ruksi kohtaan Wave Balance (oikea reuna). Soita kappale valitsemaltasi www sivulta esim mp3.com.

Nauhoitus CD:ltä

Nauhoittaessasi CD musiikkia, laita Recording Control Näytössä ruksi kohtaan CD Audio. Mikäli koneessa riittää resursseja, saattaa nauhoitus onnistuakin.